Winst met Snapchat

Aandelen Snap, moederbedrijf van Snapchat, kennen een volatiel debuut op de beurs. De IPO prijs bedroeg $17 per aandeel. In de eerste dagen schoot Snap omhoog tot boven $28 om daarna terug te vallen tot net onder $19. Nu komt de openingsprijs van de 1e dag van iets meer dan $24 per aandeel terug in zicht. De laatste 10 dagen steeg Snapchat namelijk 25%.

Een stijging van 65% op 3 handelsdagen gevolgd door een daling van 33% op 9 handelsdagen en opnieuw een stijging van 25% op 6 handelsdagen. Snapchat is veruit een van de meest volatiele aandelen op de aandelenmarkt op dit moment.

Snap Inc.

Update: op dit moment gaat Snap weer 5% lager

Na de forse daling zaten er zo veel beleggers ‘short’ op Snap dat de prijs alleen maar terug kon stijgen. Ondertussen is de ‘stille’ periode van 25 dagen voorbij waarbij de begeleidende banken geen advies mochten geven over de waardering van het aandeel. Nu deze zwijgplicht achter de rug is, zijn er plots veel meer analisten positief dan voorheen.

De reden hierachter wordt hier perfect uitgelegd.

Snap telt nu 12 ‘koop’-adviezen, 11 ‘houden’ en 6 ‘verkoop’-adviezen. De koersdoelen van de banken die Snap naar de beurs hebben gebracht variëren van $24 bij UBS tot $31 bij RBC. Goldman Sachs heeft een koersdoel van $27, Morgan Stanley $28.

Is Snap de real deal?

Volgens Brian Fitzgerald van Jefferies (koersdoel $30) heeft Snap alle ingrediënten in huis om een robuust advertentiemodel te bouwen. Snapchat heeft een groot publiek (158 miljoen dagelijkse gebruikers), sterke verbondenheid en robuuste data van zijn gebruikers. Snap kan zijn business gemakkelijk uitbreiden zonder grote investeringen – aldus Fitzgerald.

Mark Mahaney van RBC (koersdoel $31) ziet het meeste potentieel voor het sociale media platform. Snap is een innovatieve leider voor consumenten en adverteerders, zegt hij. Het is een van de belangrijkste platformen voor millennials. Met de huidige innovatie is een hogere waardering gerechtvaardigd en kan Snap groeien naar winstgevendheid – aldus Mahaney.

Bron: Business Insider