Bill Gates heeft zijn studies nooit afgemaakt. Hij verliet de Universiteit om Microsoft op te richten. Het heeft hem alvast geen windeieren gelegd want hij werd de rijkste mens ter wereld. Maar hij weet als geen ander hoe je een grote impact kunt maken op de wereld. In een reeks tweets geeft hij jongeren inzichten om de juiste beslissingen te nemen voor de toekomst.

Als je het niet kan leren van een van ’s werelds meest succesvolle mensen, dan zal je het nergens kunnen leren. Advies van Bill Gates moet je altijd aannemen.

-1. Toekomstige sectoren

Bill Gates ziet vooral kansen ontstaan voor tewerkstelling in een van de volgende 3 sectoren: Artificiële intelligentie, energie en biowetenschappen. Dit zijn de 3 belangrijkste sectoren waar de komende jaren jobs ontstaan in plaats van verdwijnen. Het zijn ook de sectoren waar je het meeste impact hebt op de evolutie van de wereld.

Hier kan je uitgebreid lezen waarom dit de favoriete sectoren zijn van Bill Gates

-2. Kies de juiste relaties

Je belangrijkste relaties zorgen er uiteindelijk voor wie je wordt. Zo is Bill Gates al meer dan een kwarteeuw bevriend met Warren Buffett. Die vriendschap heeft hem veel geholpen tijdens zijn carrière. Omring jezelf met mensen die je iets leren, die je uitdagen en die je pushen om het beste uit jezelf te halen.

Lees hier hoe Bill Gates en Warren Buffett vrienden werden

-3. Leer over de problemen in de wereld

Bill Gates heeft er veel spijt van dat hij vroeger niet geleerd heeft over de ongelijkheid in de wereld. Wanneer je weet voor welke problemen de mensheid staat, ben je beter gewapend om naar een oplossing te zoeken.

Lees hier welke vorm van terrorisme Bill Gates voornamelijk vreest

Bron: CNBC