Bill Gates succes

Bill Gates en Warren Buffett zijn samen zo’n $160 miljard waard. En toch hebben ze allebei een andere definitie over succes dan hun geld. Ze zien geld als een middel om bepaalde dingen te bereiken, maar ze meten er hun succes niet mee.

Op de vraag ‘Wat is jouw definitie van succes?’ antwoorde Gates dat hij en zijn goede vriend Warren Buffett succes meten aan de hand van het geluk van hun vrienden en familie die dicht bij hen staan. Het belangrijkste is dat jij en de mensen van wie je houdt gelukkig zijn. Dan ben je succesvol.

Bill Gates is 61 jaar en denkt nog lang niet aan zijn pensioen. De miljardair is vooral actief als beheerder van de Bill and Melinda Gates Foundation. De voormalige topman van Microsoft probeert met deze liefdadigheidsinstelling zijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Maar hij heeft nu ook veel meer tijd dan vroeger om aan zijn gezin te spenderen. En dat is voor hem veel belangrijker dan het geld op zijn bankrekening.

Liefde en problemen zorgen voor succes

Gates ziet Buffett vooral als een vriend. Buffett is een geweldige belegger, maar hij is minstens even goed als investeerder in mensen, zegt Gates. Hij trekt de mensen naar hem toe en houdt ervan om zijn kennis te delen. Gates geeft toe dat hij veel leerde van Buffett, maar het belangrijkste is hun vriendschap. Hoewel Buffett ondertussen al 86 jaar is, komt hij bijvoorbeeld Gates nog steeds persoonlijk ophalen aan het vliegveld.

Naast liefde en vriendschap zegt de rijkste man ter wereld dat het ook belangrijk is om een verschil te maken in het leven. Wanneer je een probleem kan oplossen, geeft dat enorm veel voldoening. Het geld zal dan vanzelf volgen waardoor je weer meer problemen kan oplossen.

Bron: CNBC