Bill Gates is de bekendste ‘dropout’ ter wereld. In 1975 verliet hij de universiteit om Microsoft op te richten. Nu is hij de rijkste man ter wereld, en dat zonder diploma. Moest Bill Gates vandaag stoppen met studeren, zou hij niet in de computersector gaan werken, wel in een van deze 3 sectoren.

Gates had het geluk dat zijn hobby en obsessie, computers, net aan een decennialange opmars begon en daarbij de wereld veranderde. Hij had ook het geluk dat hij naar een van de weinige universiteiten ging waar studenten al konden experimenteren met computers. De rest – Microsoft – is geschiedenis.

De rijkste man ter wereld ijvert niet om de school te verlaten, zegt tijdens een toespraak aan de universiteit van Columbia. In tegendeel zelfs, een goede opleiding is de basis voor een gezonde carrière. Maar wanneer je toch zou stoppen met studeren en je wil nog iets van je leven maken, kan je best in een van de volgende 3 sectoren aan de slag gaan, volgens Gates.

-1. Artificiële intelligentie

Het onderdeel van computerwetenschappen dat vandaag het meest tot de verbeelding spreekt, is de sector van de artificiële intelligentie. Gates haalde bijvoorbeeld aan dat de DeepMind computer van Google recent nog een van ’s werelds beste spelers in het spel ‘Go’ heeft verslagen. Voorheen voorspelden analisten dat computers dit spel nooit volledig zouden begrijpen. Hoewel het maar een spel is, toont dit wel aan dat artificiële intelligentie een gigantisch potentieel heeft. Alles wat met AI te maken heeft, beloofd een zeer boeiende carrière te vormen.

-2. De energiesector

Volgens de voormalige Microsoft topman is er een enorme en groeiende vraag naar betrouwbare, goedkope, groene energie. Er bestaat vandaag nog geen enkel systeem dat aan al deze 3 criteria voldoet. De groene energiesector blijft een sector met gigantische opportuniteiten voor iemand met innovatieve ideeën. ‘En er zijn verschillende manieren om tot een oplossing te komen’, voegde Gates er aan toe.

-3. Biotech

Het is ook een bijzonder opwindend tijdperk voor biotechnologie. De sector ontwikkelt zich sneller dan ooit tevoren. Er is nood aan slimme ideeën in de strijd tegen obesitas, kanker en depressie. Een van de meest belovende evoluties is die van DNA vaccinaties.

Bron: Time Money