De term ‘HODL’ heeft een enorme mijlpaal bereikt, want meer dan 10 miljoen bitcoins hebben hun wallet voor een jaar of meer niet verlaten. Dat blijkt uit cijfers van Digital Assets Data, een fintech bedrijf die onder andere blockchaindata bijhoudt.

HODL is de afkorting voor Hold On for Dear Life en is de tegenhanger van de term Buy and Hold uit de traditionele markten. Wie HODLed houdt zijn bitcoins dus voor de lange termijn aan. Nu meer dan ooit.

Want 10,7 miljoen bitcoins hebben hun wallet voor minimaal een jaar niet verlaten. Op het moment zijn er 18,14 bitcoins, wat betekent dat bijna 60 procent van de digitale munten vorig jaar de markt niet hebben gezien. Dit percentage was niet meer zo hoog sinds 2017, zoals te zien is op de grafiek van Digital Assets Data.

Reden voor het hoge aantal HODLers

Een reden voor het hoge percentage zou kunnen zijn dat veel HODLers nog op verlies staan. Althans volgens Kevin Kaltenbacher van Digital Assets Data. Volgens hem zijn veel bitcoins aangekocht eind 2017 en begin 2018. Toen lag de prijs van een bitcoin nog veel hoger dan nu. Omdat men niet tegen een lagere prijs wilt verkopen, houdt men bitcoins dus nog aan.

Veel beleggers staan waarschijnlijk nog op een verlies omdat ze hun bitcoins aan hogere prijzen kochten rond 2017 en 2018.

Dat deze beleggers aanhouden is volgens Coindesk begrijpelijk. Want over enkele maanden, in mei, vindt de volgende halving plaats voor de Bitcoin. De halving zorgt er voor dat er nog maar de helft nieuwe bitcoins in circulatie komen en dat heeft in het verleden voor nieuwe stierenmarkten gezorgd.

Bron: Coindesk

Foto: iStock

Reacties