Wil Facebook ooit een cryptomunt op zijn platform krijgen dan zal het zijn Libra moeten laten vallen. In plaats daarvan zal Facebook een andere stablecoin in de markt moeten omarmen. Dat gelooft eToro, een online broker en tevens onderzoeker naar de blockchaintechnologie.

De Libra heeft veel kritiek gekregen van regelgevers wereldwijd. Zo zijn deze bezorgd over de bescherming van consumenten en zien ze Facebook de geldmonopolie van centrale banken aantasten.

Dat terwijl veel stablecoins die worden uitgegeven door andere organisaties juist op veel lof kunnen rekenen. Althans op de stablecoins USDT van Tether Limited na, omdat Tether wordt verdacht van marktmanipulatie.

Radicale innovatie

Wel ziet eToro heil in het doel van de Libra. Namelijk een betalingsnetwerk te creëren zonder tussenkomst van banken, dat miljoenen mensen, zonder toegang tot een bank, toegang geeft tot digitale financiën.

Het doel kan alleen beter worden bereikt door stablecoins van derden de kans te geven. Hierdoor zou Facebook niet meer beschuldigd kunnen worden van een geldmonopolie. In plaats daarvan zou Facebook zich beter op de ontwikkeling van een goedwerkende wallet kunnen richten, zoals het nu al doet met de ontwikkeling van de Calibra. Alleen dan met een volledige focus, zegt eToro.

Yoni Assia, CEO en mede-oprichter van eToro legt het als volgt uit:

De Libra kan financiële diensten radicaal innoveren. In plaats van een eigen gemaakte activa, zou de Libra Association moeten lobbyen voor goede regelgeving voor stablecoins van derde partijen, die het Libra netwerk kunnen gebruiken voor het uitvoeren van betalingen.

EToro en stablecoins

Dat eToro gelooft in de kracht van stablecoins is duidelijk. Het platform biedt een breed scala aan stabiele cryptomunten aan. Deze zijn gekoppeld aan verschillende fiatmunten, zoals de euro en de dollar. Maar ook stablecoins voor minder grote fiatmunten, zoals de Turkse lira en de Poolse zloty.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS

Reacties