In een brief naar klanten schrijft Goldman Sachs dat het zeer optimistisch is over de Bitcoin, en wel op de korte termijn. Volgens de zakenbank zal een bitcoin binnenkort de 13.971 dollar naderen. Daarna ziet de bank zelfs een nog verdere stijging, als het prijsverloop aan enkele voorwaarden voldoet.

Goldman doet zijn voorspelling op basis van technische analyse. Dat is het bestuderen van de grafiek door bepaalde patronen te ontdekken, waardoor je als belegger denk te weten waar de prijs naartoe zal gaan.

De analyse van Goldman werd gedeeld op twitter. Dus voor wie een kijkje in de keuken van de zakenbank wilt nemen? Hier de tweet.

Op de korte termijn is 13.971 dollar dus het target. Alleen voor de lange termijn zou dit niveau juist een koopkans moeten zijn, omdat de prijs nog verder omhoog zal gaan, als het de Elliot Wave volbrengt, stelt Goldman. Elliot Wave is een patroon in de technische analyse.

Goldman de laatste tijd op de cryptotour

Dat Goldman Sachs naar de Bitcoin kijkt is geen verassing. Zo is de bank de laatste tijd vaker in verband gekomen met crypto. Onlangs zei┬áDavid Solomon, de CEO, dat de bank “uitgebreid onderzoek” doet naar het potentieel van cryptomunten. De bank zou daarbij ook kijken naar het potentieel van een eigen cryptomunt.

Dat Goldman serieus bezig is met onderzoek werd een week later bevestigd door een vacature werd geplaatst. De bank was opzoek naar een project manager voor het Digitale Activa Project, waarin de bank “verder dan ooit zal gaan” betreft crypto.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock

Reacties