China wordt een steeds rijker land en ook de rijksten van het land. Nu melden ook crypto-ondernemers zich bij de elite van het land. Dit bracht de jaarlijkse Hurun China Rich List naar buiten in de uitgave van 10 oktober.

De lijst is een opsomming van de rijksten Chinese individuen. Met een vermogen van meer dan 2 miljard yen (209 miljoen dollar) heeft men een plekje in de lijst. En nu melden ook 13 ondernemers die hun vermogen hebben verdient met cryptovaluta, zich in de lijst van Chinese elite.

De 13 Chinese crypto-ondernemers zijn rijk geworden door het minen van cryptovaluta of door het opzetten van cryptohandelsplatformen.

De top drie

De rijkste crypto-ondernemer uit China is Micree Zhan Ketuan. Hij is mede oprichter van computerchipfabrikant en softwarebedrijf Bitmain. Bitmain is een van de grootste producenten van mininghardware. Onder andere voor het minen van bitcoins

Het vermogen van Ketuan wordt geschat op zo’n 2,4 miljard dollar. Hiermee staat Ketuan in de top-100 van rijkste Chinezen, zo blijkt uit de Hurun China Rich List.

Na Ketuan komt de andere oprichter van Bitmain, Wu Jihan. Hij neemt de 204e plaats in de lijst voor zijn rekening met een vermogen van 2,3 miljard dollar.

De 3e rijkste Chinese crypto-ondernemer is Zhao Changpeng. Hij is de oprichter van een van de grootste cryptohandelsplatformen ter wereld, Binance. Zhao Changpeng heeft een vermogen van van 2,1 miljard dollar en staat daarmee op de 230e plaats in de lijst.

Naam om op te letten

Ook staat Bitcoinwhale en seriĆ«le belegger Li Xiaolai in de lijst met een vermogen van 1 miljard. Een naam om op te letten, want Li zei recentelijk niet langer te investeren in blockchainprojecten. “Negeer daarom een blockchainproject, als de naam ‘Li Xiaolai’ er verbonden aan is.”, waarschuwde Li.

Daarnaast zijn er nog enkele andere wellicht bekende namen in de lijst. Zhang Nangeng, de oprichter van computerhardwareproducent Canan Creative. En Hu Dong, oprichter van mininghardwareproducent Ebang International Holdings.

Bron: Cointelegraph

Foto: iStock