Gister waren alle ogen in de cryptomarkt gericht op Litecoin. De reden daarvoor was de halving, die de opbrengsten van miners halveert. Dat maakt Litecoin nu twee keer zo schaars, en bij een een schaarser goed hoort een hogere prijs, toch?

Door de halving zullen miners nu 12,5 litecoins krijgen per blok dat ze openen op de blockchain. De opbrengst was voor maandag nog 25. Dat zorgt er dus ook voor dat de kostprijs per litecoin verdubbeld.

Een paar uur na de halving gebeurde het dan toch: de prijs van Litecoin steeg en doorbrak de grens van 100 dollar. Alleen dat was mede het gevolg van het positieve sentiment in de gehele cryptomarkt. Litecoin steeg zo’n 13 procent, maar de Bitcoin ook bijna 10 procent.

Op het moment van schrijven is staat de prijs per litecoin alweer onder de 100 dollar. Nu betaalt je 94,40 dollar per litecoin volgens data van Coinmarketcap.

‘Markt prijsde de halving al in’

De reden dat de Litecoin de markt niet heel veel outperformed is de al eerdere stijging van de munt. De markt heeft de halving van de Litecoin al ingeprijsd. Tenminste dat stelt Eric Turner, senior onderzoeker bij Messari. Volgens de onderzoeker van het crypto-analysebedrijf verlaten veel handelaren nu hun posities:

In de berenmarkt zagen veel handelaren de halving van de Litecoin als een goede fundamentele reden dat de koers zou laten stijgen. De munt werd hierdoor flink populairder. Nu de halving is afgerond beginnen sommige handelaren de Litecoin te verkopen.

Turner vervolgde:

De halving wordt meestal ingeprijsd, dus het evenement zelf is niet de positieve katalysator die velen verwachten.

Bitcoin halving in mei 2020

De uitspraak van Turner zou verklaren waarom de halving van Litecoin de munt niet naar nieuwe hoogtes heeft gestuwd. De halving van de Bitcoin staat gepland voor mei 2020 en zal de opbrengst van miners verlagen naar 6,25 bitcoins in plaats van 12,5.

Bron: CointelegraphCoinmarketcap

Foto: iStock