Block Reward

Wat is een Block Reward?

Een Block reward is de beloning van het creëren van een nieuw blok op de blockchain en bestaat uit cryptomunten van de betreffende blockchain. De Reward op de Blockchain van Bitcoin bestaat uit bitcoins.

Bij cryptomunten met Proof of Work wordt de Block Reward vaak minder naar verloop van tijd. Zo is de beloning voor een nieuw blok op de Bitcoin Blockchain nu 12,5 munten. Eerst was dit 25 munten. Bij cryptomunten met Proof of Stake of een ander consensus protocol kan dit ook zo zijn. Echter hoeft die niet perse en kan de regeling van de Block Reward ook anders zijn.

Hoe ontvang je een Block Reward?

Block RewardEen blockchain is een keten van blokken die bepaalde data opslaan. Bij cryptomunten, zoals Bitcoin, bestaat de blok keten uit de transactie geschiedenis van de munt. De blockchain groeit alsmaar door. Er komen dus steeds een nieuwe blokken bij. Op welke manier een blok wordt gecreëerd ligt aan het onderliggende consensus protocol van de cryptomunt.

Echter krijgt men wel altijd een block reward voor het creëren van een nieuwe blok op de blockchain. Degene die de grootste inspanning levert, heeft de grootste kans om een nieuwe block te creëren en zo de block reward te innen.

Foto: iStock/bodnarchuk

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws