Bullish en Bearish

Bullish versus Bearish

Bullish en bearish zijn twee termen die vaak worden gebruikt in de trading wereld. Deze termen hebben betrekking op het sentiment in de markt. Bulls (stieren) zijn de kopers en gokken op een prijsstijging. Bears (beren) zijn de verkopers en gokken op een prijsdaling.

De koers kan namelijk omhoog of omlaag gaan. Wanneer de koers omhoog gaat, gaat deze niet in een rechte lijn omhoog, maar zigzaggend. Dit heet een trend. Wanneer de koers omlaag gaat, gaat deze ook zigzaggend naar beneden. De zigzaggende koers is de strijd tussen de bulls en de bears.

Bullish en BearishBulls zijn degenen die denken dat de koers gaat stijgen. Deze zijn dus de kopers van een aandeel of cryptomunt. Deze hebben een long positie. Bears zijn degenen die denken dat de koers gaat dalen. Deze zijn dus de verkopers van een aandeel of cryptomunt en hebben een short positie.

Wanneer er meer bulls zijn dan bears zal de koers waarschijnlijk gaan stijgen en wordt het marktsentiment positief. De koopdruk is immers groter dan de verkoopdruk. Wanneer er meer bears zijn dan bulls zal de koers waarschijnlijk gaan dalen en wordt het marktsentiment negatief. De verkoopdruk is immers groter dan de koopdruk.

Foto: iStock/MicroStockHub

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws