Bitcoins kopen

Bitcoin is het laatste jaar erg populair geworden. Hoe doe je mee in deze hype? Hoe koop je bitcoins? Dat kan op verschillende manieren.

Kopen bij een online wisselkantoor

Bitcoins kopen bij een online wisselkantoor is een makkelijke manier. Je maakt een account aan om je identiteit te verifiëren. Als je dit hebt gedaan kan je bitcoins kopen met Creditcard en vaak ook met iDeal.

Een groot nadeel is dat bitcoins kopen bij een online wisselkantoor vrij prijzig kan zijn. Transactiekosten kunnen bijna €100,- bedragen. Dit komt omdat dit het verdienmodel is van het online wisselkantoor. Bij een wisselkantoor koop je de bitcoins die het wisselkantoor bezit. Een voorbeeld van een wisselkantoor is BTCdirect.

Kopen bij een ruilbeurs (exchange)

Bitcoins kopenEen ruilbeurs is een platform waar vragers en aanbieders bij elkaar komen en hun bitcoin(s) ruilen voor een andere (crypto)valuta. Een voordeel van een ruilbeurs is dat de transactiekosten lager liggen.

Echter is een nadeel dat een account aanmaken lang kan duren. Zo moet je bij een ruilbeurs ook een kopie van je paspoort of Identiteitskaart uploaden en moet men zijn gezicht identificeren.

Je kan niet op alle ruilbeurzen bitcoins met Creditcard of met een bankoverschrijving kopen. Op veel ruilbeurzen kan men niet men fiatgeld betalen. Een voorbeeld van een ruilbeurs waar men wel met fiatgeld kan betalen is Coinbase.

Kopen bij een persoon

Je kan een bitcoin ook rechtsreeks van een persoon kopen, peer to peer (p2p). Hiervoor zijn marktplaatsen, zoals LocalBitcoins.com. Dit is veel anoniemer dan de eerder genoemde manieren, alleen kan de prijs van een bitcoin hoger liggen. Kijk ook of de verkoper te vertrouwen is.

Bij alle verschillende manieren zijn er veel partijen die bitcoins aanbieden. De ene partij is veiliger dan de andere. Kies daarom altijd het meest vertrouwde platform.

Bron: Business Insider

Foto: iStock/thamerpic

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws