Ethereum Classic

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) is hetzelfde project zoals wij nu Ethereum kennen het maakt gebruik van slimme contracten dat de mogelijkheid moet creëren om decentraal investeringsbedrijf op te zetten waar geen personeel bij komt kijken. Dit maakt het mogelijk dat er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van tussenpersonen en dit maakt investeringen goedkoper en sneller.

Hoe is Ethereum Classic ontstaan?

Ethereum Classic is door een splitsing op 16 juli 2016 ontstaan op de blockchain van Ethereum door middel van een Fork. Hieruit is Ethereum Classic ontstaan en Ethereum zoals wij het nu kunnen. Dit was nodig om een grote hack terug te draaien. De dader had een lek gevonden in de munt en kon met één investering meerdere uitbetalingen ontvangen.

Welk doel dient de munt?

Ethereum ClassicDe bedoeling van Ethereum Classic is geweest dat alle gebruikers en miners zouden overstappen naar de nieuwe blokketen van Ethereum na de hack die had plaats gevonden. De nieuwe blokketen is ontwikkeld voor het veiligstellen van de tegoeden en voor eens en altijd afscheid te nemen van de hacker. Deze strategie werd echter niet door iedereen gewaardeerd. Er bleven namelijk miners actief op de oude blokketen Ethereum Classic, zij hadden namelijk nog steeds het geloof in deze blockchain. De hack die plaats had gevonden zou een eenmalig incident zijn geweest en hiervan is geleerd.

Het netwerk bleef bestaan en hierdoor werd de hacker in feite niet gestraft, omdat er nog steeds miners actief bleven. Het is zelfs zo dat verschillende cryptocurrency handelaren en investeerders een eigen exchange op hebben gestart om Ethereum classic op te kopen. Zij bleven geloven in het netwerk, de koers vloog zo omhoog en blies Ethereum Classic weer nieuw leven in met alle risico’s van dien.

Monetair

Ethereum Classic heeft een maximaal aanbod van 230.000.000 munten. Huidig zijn 101.796.749 munten in circulatie, wat ongeveer 44% van het maximum is. Ethereum Classic gebruikt Proof-of-Work en er zal sprake zijn van afnemende inflatie.

Waar kan je de munt verhandelen?

Ethereum Classic is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is LiteBit. Er zijn echter nog meer platformen waar Ethereum Classic direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in Ethereum Classic.

Foto: iStock/matejmo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws