IOTA

Wat is IOTA?

IOTA (MIOTA) is een cryptocurrency dat geen gebruik maakt van de bekende blockchain waar de meeste cryptocurrency’s gebruik van maken. IOTA maakt gebruik van de techniek D.A.G. wat staat voor Directed Acyclic Grap en gebruikt hiervoor de Tangle protocol.  Het is een techniek die ervoor zorgt dat technologische middelen verhandeld kunnen worden zonder transactiekosten. Hierdoor is IOTA perfect voor een nieuwe populaire technologie ook wel IoT (Internet of Things) genoemd.

Hoe is IOTA ontstaan?

IOTA is opgericht in 2015 door David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener en Serguei Popov. Ze hebben alle een enorme passie met technologie. Op het moment werken er ongeveer in totaal 50 mensen bij IOTA. Het heeft zich gevestigd in Berlijn en wordt beheerd door de IOTA Foundation. Deze werd opgezet als een non-profit organisatie met als doel het coördineren en financieel ondersteunen van het systeem waar IOTA  gebruik van maakt.

Welk doel dient de munt?

IOTAIOTA is een nieuwe decentrale technologie welke het middelpunt zou kunnen zijn voor het Internet of Things. IOTA maakt geen gebruik van een blockchain maar van een nieuw protocol die Tangle heet. Dit zorgt ervoor dat IOTA een decentraal netwerk heeft waarop informatie en waarde kan uitgewisseld kan worden tussen systemen en apparaten zonder dat er transactie kosten bij komen kijken.

Tangle is een ledger dat schaalbaar is, gedecentraliseerd en modulair is. Het is zo gemaakt dat het zich aan kan passen naar alles wat van het protocol gevraagd wordt; van het beheren van zelfrijdende auto’s tot het beheren van WiFi-bandbreedte. Het heeft de kracht om alles met een chip te kunnen leasen. Zo maakt IOTA  gebruik van de computerkracht in alle slimme apparaten die op het internet zijn aangesloten en kan deze kracht aan iedereen leasen over de gehele wereld.

Er wordt bijna over de hele wereld door de mens van het internet gebruik gemaakt. Niet alleen de mens maakt gebruik van het internet, maar ook apparaten die bijvoorbeeld in jouw huis staan. Denk hierbij aan jouw tv, wasmachine en koelkast. In 2016 zijn er ongeveer 6,4 miljard apparaten verbonden met het internet. Naar schatting zal dit in 2020 oplopen naar 20,8 miljard.

Als voorbeeld waarvoor IOTA gebruikt kan worden is wanneer de melk op is dat jouw koelkast dit communiceert naar een online aanbieder van boodschappen en de melk besteld en laat bezorgen aan jouw adres zodat je nooit zonder melk komt te zitten. Dit wordt ook wel Internet of Things genoemd.

Monetair

IOTA heeft een maximaal aanbod van 2.779.530.283 munten. Huidig zijn alle munten in circulatie en er zullen er dus geen meer bijkomen.

Waar kan je de munt verhandelen?

MIOTA is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is BitcoinMeester. Er zijn echter nog meer platformen waar MIOTA direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in MIOTA.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws