ICO Pre-Sale

Wat is een ICO Pre-Sale?

Een ICO Pre-Sale is net als een ICO een manier voor een crypto start-ups om zich te financieren. Een ICO Pre-Sale wordt ook wel een Pre-ICO genoemd. De naam verraad waarschijnlijk al dat een ICO Pre-Sale plaatsvindt voordat de daadwerkelijke ICO begint. In de Pre-Sale worden de tokens met een korting verkocht ten opzichte van de tokens die in de ICO worden verkocht. Dit komt omdat investeerders van het eerste uur nog meer risico lopen dan investeerders in de ICO.

Het doel van een ICO Pre-Sale

Het doel van de ICO Pre-Sale is vaak de kosten van de ICO te financieren. Een succesvolle ICO kost geld. Er komen namelijk veel marketingkosten bij kijken. Denk hierbij aan betaalde advertenties op websites, kosten voor het organiseren van meet-ups en de werving van personeel.

Nadeel

ICO Pre-SaleNiet elke crypto start-up houdt een ICO Pre-Sale. Een Pre-Sale kan namelijk ook nadelen hebben. Sommige investeerders investeren hevig in Pre-Sales omdat zij de tokens tegen een zeer hoge korting krijgen.

Wanneer de ICO voorbij is en de tokens beschikbaar zijn op de markt dumpen deze investeerders de ICO’s vaak tegen de ICO prijs. Omdat de tokens in de Pre-Sale goedkoper zijn dan in de ICO maken investeerders in ICO Pre-Sales vaak winst.

Bron: icowatchlist

Foto: iStock/archy13

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws