Maker

Wat is Maker?

Maker (MKR) is een platform dat wordt beschouwd als de cryptoculatie voor de Ethereum blokchain waar Dai-munten worden verkocht. Het doel hierbij is om de volatiliteit te verminderen. Maker stabiliseert de waarde van de Dai-obligatie door middel van het Collateralized Dept Positions (CDP) -platform. Een Dai-obligatie wordt hierbij geruild voor de waarde van 1 dollar.

Dai wordt hierbij beschouwd als een van de meest stabiele cryptocurrency. Door deze stabiliteit zijn de munten nuttig in gebruik op financiële markten zoals gokken, de internationale handel en verschillende boekhoudsystemen. Door speciale mechanismen is Dai minder volatiel. Dit maakt de munt ideaal voor financiële planning op een langere termijn.

Hoe is Maker ontstaan?

In augustus 2015 werd Maker het eerste verhandelbare token op het zogenaamde Ethereum netwerk. Het Maker platform werd vervolgens opgestart in april 2016. De doorbraak van het Maker platform kwam in 2017 waarbij het een aan de dollar gekoppeld activum (DAI), met een koers van 1 voor 1, creëerde.

Welk doel dient de munt?

MakerHet doel van Maker is om de volatiliteit van de Dai-munt te verminderen waardoor de betrouwbaarheid van de munt stijgt. Makers biedt een transparant en stabiel systeem, waarbij de tussenkomst van derden overbodig is.

Volgers Makers zijn er vier spelers die kunnen profiteren van de munt: de gokmarkt, financiële markten, de internationale handel en transparante boekhoudsystemen.

Monetair

Maker heeft een totaal aanbod van 1.000.000 munten. Huidig zijn 618.228 munten in circulatie, wat ongeveer 62% van het totaal is. De overige munten kunnen uitgegeven worden om de DAI 1 op 1 met de koers van de USD te laten lopen.

Waar kan je de munt verhandelen?

MKR is op het moment helaas niet direct te kopen op een platform via Ideal.

Het is wel mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in MKR.

Foto: iStock/Zapp2Photo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws