Nano

Wat is Nano?

Nano is een cryptocurrency dat zich alleen maar richt op betalingen tussen consumenten. Dit doen zij zonder transactie kosten, directe transacties zonder wachttijd en het is Nano gelukt dit te doen met oneindige schaalbaarheid mogelijkheden.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de technologie ‘’Block Lattice’’. Wanneer je hun website bezoekt dan zie je hun motto en die luidt (vertaald in het Nederlands): “doe één ding en doe dat uitstekend”.

Hoe is Nano ontstaan?

In 2014 is oprichter Colin LeMahieu begonnen met RaiBlocks, later is via een rebranding het omgezet naar Nano. Colin LeMahieu heeft nu ruim drie jaar lang focus op het project en is de hoofdprogrammeur bij Nano. Hij heeft hiervoor o.a. gewerkt bij Dell, AMD en Qualcomm.

Op het moment bestaat het team van Colin LeMahieu uit 12 man, waarvan 6 programmeurs en 6 business developers.

Welk doel dient de munt?

NanoNano wilt zich onderscheiden van de andere cryptocurrency’s zoals Bitcoin. Waar Bitcoin nu hoge transactiekosten heeft en lange wachttijden voordat de transactie eenmaal afgerond is. Heeft Nano hier geen last van. Door gebruik te maken van hun ‘’Block Lattice’’ technologie komen er geen transactiekosten kijken, geen wachttijden en is er oneindige schaalbaarheid. Iets waarop Bitcoin erg jaloers mag zijn. De techniek die gebruikt wordt heeft veel weg van de cryptocurrency IOTA, beide maken zij gebruik van Directed Acyclic Graphs (DAG). Hier komen geen miners aan te pas zoals bij Bitcoin het geval is. Via deze techniek bevestigen de gebruikers elkaars transacties, voor elke nieuwe transactie die plaats vindt, wordt een eerdere transactie bevestigd en goed gekeurd.

Naast de technologie Directed Acyclic Graphs wordt er ook gebruik gemaakt van Proof of Stake om de transacties te verifiëren en te bevestigen. Door deze techniek wordt er veel minder energie en rekeningkracht vereist van de blockchain

Monetair

Nano heeft een maximaal aanbod van 133.248.290 munten. Huidig zijn al deze munten in circulatie en er komen er dus geen meer bij.

Waar kan je de munt verhandelen?

Nano is op het moment helaas niet direct te kopen op een platform via Ideal.

Het is wel mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in Nano.

Foto: iStock/ikachan999

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws