NEO

Wat is NEO?

NEO wordt ook wel de Ethereum van China genoemd. Het is een cryptocurrency dat gebruikt maakt van slimme contracten zoals Ethereum dit ook doet. Door slimme contracten in combinatie met digitale goederen in de blokchain vast te leggen, wordt het mogelijk gemaakt om op een gemakkelijke manier digitale goederen te registeren, uit te geven en te verhandelen.

Hoe is NEO ontstaan?

Het blockchainbedrijf Onchain met Da Hongfei (CEO) en Erik Zhang(CTO) zit achter de cryptocurrency wat voorheen onder de naam Antshares ging. Sinds 24 juli 2017 is de naam Antshares omgezet naar NEO. Da Hongfei is de belangrijkste opinieleider van de Chinese blockchainindustrie en Zhang heeft de code geschreven waar NEO op draait.

Welk doel dient de munt?

NEOMet de combinatie van slimme contracten en digitale goederen maakt het ontwikkelaars mogelijk om allerlei toepassingen op de blockchain te kunnen programmeren.

Waarin NEO zich onderscheid ten opzichte van Ethereum is dat ontwikkelaars met bekende programmeertaal aan de slag kan zoals C# en Java in de toekomst zullen dit alleen maar meer worden.

Monetair

NEO heeft een maximaal aanbod van 100.000.000 munten. Huidig zijn 65.000.000 munten in circulatie, wat 65% van het maximum is. 50.000.000 munten zijn verkocht tijdens de ICO en de overige munten zullen door het bedrijf NEO worden uitgegeven door de jaren heen.

Waar kan je de munt verhandelen?

NEO is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is AnycoinDirect Er zijn echter nog meer platformen waar NEO direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in Litecoin.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws