OmiseGo

Wat is OmiseGo?

OmiseGo (OMG) is een betalingsplatform dat veel weg heeft van het bedrijf PayPal. Het is gebouwd op de blockchain van Ethereum en is dus een ERC20 token. Met OmiseGo is het mogelijk om een platform te creëren waarmee mensen eenvoudig met cryptocurrency, fiatgeld in hun valuta en zelf Airmiles kunnen betalen dat automatisch omgezet wordt naar fiatgeld.

Dit geeft de mogelijkheid om overal ter wereld te kunnen betalen, zonder dat je rekening hoeft te houden met de verschillende valuta’s en of tussenkomsten van derde partijen om bijvoorbeeld euro’s in te wisselen voor Dollars.

Hoe is OmiseGo ontstaan?

OmiseGo is onderdeel van het bedrijf Omise wat van oorsprong uit Thailand komt, maar tegenwoordig ook gevestigd is in Japan, Singapore en Indonesië en is opgestart in 2013. Via een ICO is OmiseGO in leven gebracht. De bedoeling was dat er 20 miljoen dollar op te halen, vanwege het succes in Thailand hebben ze het bedrag opgeschaald naar 25 miljoen dollar.

Iedereen die zich aanmeldde voor de ICO moest zichzelf registeren en had een aankoop limiet. Dit gaf vermogende personen niet de mogelijkheid om alles in een keer op te kopen. De ICO liep van 27 juni 2017 en sloot eind juli 2017.

Naast de uitgave van de cryptocurrency aan de aandeelhouders ging het grootste gedeelte naar research. OmiseGo heeft als doel de schaalbaarheid te vergroten zodat het mogelijk is dat het overal ter wereld gebruikt kan worden. Om dit allemaal mogelijk te maken zijn ze erin geslaagd om Vitalik Buterin (de oprichter van Ethereum) binnen het team te halen die zich als adviseur opstelt. Hij helpt o.a. mee aan de ontwikkeling van OmiseGo.

Welk doel dient de token?

OmiseGoOmiseGo wilt het mogelijk maken dat er met één product overal ter wereld betaalt kan worden zonder dat hier tussenkomsten zijn van derde partijen, die bijvoorbeeld verschillende valuta’s moet omwisselen met elkaar tegen een bepaalde transactie fee. Zo is het de bedoeling dat je als klant cryptocurrency’s in bezit hebt en hier ook daadwerkelijk mee kunt betalen in het dagelijks leven.

In Azië heeft een groot gedeelte van de bevolking geen beschikking over een bankrekening waar digitaal hun geld op kunnen zetten. Mocht je een keer op vakantie zijn geweest in Azië, dan valt je één ding op, ze zijn allemaal in bezit van de nieuwst smartphones. Hier kan OmiseGo enorm goed op inspelen. Door de e-wallet van OmiseGo kan iedereen zijn eigen bank zijn en overal betalen waar dit nodig is en hoeft er niet een rekening geopend te worden bij een bestaande bank

Zo ontwikkeld OmiseGO ook een gedecentraliseerde exchange dit maakt het mogelijk om cryptocurrency’s te verhandelen, zonder dat hier een tussenpersoon aan te pas komt. Hierdoor lopen processen sneller en is het systeem beter bestand tegen hackers en fraude.

Monetair

OmiseGO heeft een maximaal aanbod van 140.245.398 munten. Huidig zijn 102.042.552 munten in circulatie, wat ongeveer 73% van het maximum is. 65,1% van het maximum is uitgegeven via de ICO.

Waar kan je de token verhandelen?

OmiseGo te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is Etoro. Er zijn echter nog meer platformen waar OmiseGo direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in OmisoGo.

Foto: iStock/JuSun

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws