Populous

Wat is Populous?

Populous (PPT) is een cryptovaluta gemaakt voor de financiering van facturen. Het is een ERC20 token gebouwd op het zogenaamde Ethereum netwerk. De token kan worden beschouwd als een P2P Invoice (factuur) Finance Platform. Invoice financing is manier om facturen als het ware uit te besteden en biedt bedrijven de mogelijkheid om openstaande facturen door te verkopen voor een lagere prijs.

Momenteel ondervinden vele bedrijven problemen met de betaling van facturen die in veel gevallen te laat wordt voldaan, of helemaal niet. Populous wil een oplossing bieden voor dit probleem. Door invoice financing ontvangen bedrijven in een korte tijd het geld en zijn niet meer afhankelijk van wanneer de klant betaald.

Populous kan op twee manieren worden gebruikt. Enerzijds kan je facturen goedkoper opkopen en uiteindelijk geld verdienen wanneer deze facturen worden betaald. Anderzijds kan je als bedrijf deze facturen verkopen om op een snelle manier het openstaande geldbedrag te ontvangen.

Hoe is Populous ontstaan?

De eerste ideeën zijn in november 2016 op papier gezet en sinds november 2017 is Populous op de markt. Oprichter van Populous is Stephen Williams, een commercial data expert. Momenteel bestaat het Populous team uit 14 mensen. Populous is, in tegenstelling tot andere cryptocurrencies, erg actief op Social Media. Dit komt omdat Populous zich voornamelijk richt op bedrijven.

Welk doel dient de token?

PopulousHet doel van Populous is om een verandering teweeg te brengen in de manier waarop facturen nu verhandeld worden en ervoor te zorgen dat betalingen in een bedrijf sneller gaan. Facturen voor bedrijven worden momenteel vaak verhandeld door grote banken en neemt veelal veel tijd in beslag. Populous kan dit systeem verbeteren door de tussenpartij te elimineren. Dit leidt ertoe dat het gehele proces sneller en voordeliger is voor zowel de factuur kopen als de factuur verkopen.

Monetair

Populous heeft een maximaal aanbod van 53.252.246 tokens. Huidig zijn 37.004.027 tokens in circulatie, wat ongeveer 70% van het maximum is. De overige 30% is toegekend aan het ontwikkelingsteam en het bedrijf van Populous.

Waar kan je de token verhandelen?

PPT is op het moment helaas niet direct te kopen op een platform via Ideal.

Het is wel mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in PPT.

Foto: iStock/phive2015

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws