Qtum

Wat is Qtum?

Qtum wat je uitspreekt als ‘’kwantum’’ is een cryptocurrency dat veel vergelijkingen heeft met Bitcoin en Ethereum. Het maakt ook gebruik van een betalingsvorm zoals Bitcoin, maar verwerkt ook slimme contracten zoals Ethereum dit doet.

Qtum wilt snelheid, veiligheid en stabiliteit aanbieden aan de bedrijven en de consument. Het maakt gebruik van de zogeheten Proof of Stake technologie, hiermee richten ze zich op een nieuwe manier om waardeoverdracht te implementeren en dit zorgt ervoor dat er veel minder energie verbruikt wordt op de blockchain en hiermee de kosten veel lager zijn dan bijvoorbeeld het geval is bij Bitcoin.

Hoe is Qtum ontstaan?

Qtum is een crowdfunding project gestart in maart 2017 om zo geld in te zamelen om de ontwikkeling van hun blockchain platform te kunnen realiseren. Jordan Earls is medeoprichter en hoofdontwikkelaar van Qtum. Hij is erg bekend in de wereld van Cryptocurrency en is al sinds zijn 13e al bezig met software te ontwikkelen. Patrick Dai is ook erg nauw betrokken bij de ontwikkeling van Qtum, samen met Earls heeft hij het opgezet. Dai heeft o.a. gewerkt bij Alibaba.

Ondertussen hebben zij een heel team onder zich die zich bezighouden met de ontwikkeling van Qtum en de nodige geldinjecties om voorop te kunnen blijven in hun blockchain platform.

Welk doel dient de munt?

QtumQtum wilt dat de blockchain van hun intensief gebruikt gaat worden, hierdoor is het mogelijk dat de bedrijfsvoering bij bedrijven veel efficiënter verlopen dan nu het geval is. Het gaat dan voornamelijk om de gestandaardiseerde taken die worden ontnomen uit de handen van de mens door de technologie. Het is niet de bedoeling dat automatisering alles overneemt van de mens en deze massaal werkloos worden. Het doel is om de mens juist beter in te zetten i.p.v. ze aan een loopband te zetten om bijvoorbeeld koekjes te laten verpakken.

Het netwerk van Qtum maakt gebruik van Simple Payment Verification (SPV), hierdoor is het mogelijk om gebruikt te maken van Lite Wallets om de slimme contracten uit te kunnen voeren zonder dat hier de volledige blockchain voor hoeft gebruikt te worden. Deze Lite Wallets zijn gemakkelijk te instaleren op de smartphone of tablets. In deze tijd is het internetverkeer afkomstig vanuit het gebruik van smartphones en tablets.

Monetair

Qtum heeft een maximaal aanbod van 100.000.000 munten. Huidig zijn 88.613.600 munten in circulatie, wat ongeveer 89% van het maximum is. 51.000.000 munten zijn verkocht in de ICO en de overige munten zijn toegekend aan vroege belanghebbenden binnen Qtum.

Waar kan je de munt verhandelen?

Qtum is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is LiteBit. Er zijn echter nog meer platformen waar Qtum direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in Qtum.

Foto: iStock/Rick_Jo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws