Stellar (XLM)

Wat is Stellar?

Stellar (XLM) is ontstaan door een afsplitsing (fork) uit Ripple. McCaleb wil met Stellar hetzelfde betaalgemak en transactiesnelheid nastreven als Ripple doet. Echter is het grote en ook belangrijkste verschil dat Stellar een non-profit organisatie achter zich heeft die Stellar zo decentraal mogelijk wil houden. Dit willen zij doen door de cryptocurrency onder de gebruikers op een zo’n optimale wijze te verdelen.

Hoe is Stellar ontstaan?

Het team achter XLM bestaat uit zeer ervaren mensen, echter draait het maar om een persoon en dat is Jed MacCaleb. Jed draait al lange tijd mee in de crypto wereld.

Stellar (XLM)Zo heeft hij het eerste handelsplatform genaamd Mt. Gox, waar Bitcoin op te verhandelen is ontworpen en deze door verkocht. Zo is hij betrokken geweest bij het oprichten van de bekende cryptocurrency Ripple en nu is hij bezig met het project Stellar Lumens. Dit mag je dus erg indrukken wekkend noemen waar een persoon allemaal bij is betrokken.

Stellar is dus ontstaan uit een fork van Ripple in 2014

Verder beschikt het cryptobedrijf over zeer getalenteerde adviseurs. Zo is de CEO van het betalingsplatform Stripe. Dit betalingsplatform heeft op het moment een waarde van meer dan 10miljard dollar. Zo werkt de oprichter van WordPress mee en de president van het bekende Y combinator.

Welk doel dient de munt?

Stellar heeft zijn primair doel om veilig, snel en op een betaalbare manier internationale betalingen te verrichten in andere valuta’s van verzender naar ontvanger. Wanneer je nu bijvoorbeeld vanuit Nederland een betaling wilt gaan doen in Amerika dan gaat hier veel tijd overheen en worden er hoge kosten in rekening gebracht. Dit omdat de banken allen een ander systeem hanteren en nogal omslachtig werkt. Wanneer je het netwerk van Stellar gebruikt zal zo’n transactie in enkele seconden gaan en tegen lage kosten.

Monetair

Stellar heeft een onbepaald maximaal. Huidig zijn 18.577.493.393 munten in circulatie, wat ongeveer 13% is van de 142.640.899.401 munten dat in 2050 in circulatie zal zijn. Er zal een eeuwige inflatie van jaarlijks 1% zijn. Daarnaast zal de stichting achter Stellar zelf munten uitgeven aan partijen.

Waar kan je de munt verhandelen?

XLM is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is BitcoinMeester. Er zijn echter nog meer platformen waar XLM direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in XLM.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws