Steemit

Wat is Steemit?

Steemit het sociale platform dat draait op de Steem blockchain. Het heeft veel weg van het platformen Reddit en Medium. Op Steemit worden gebruikers beloond met de cryptocurrency Steem voor het bijdragen aan het platform. Wanneer gebruikers content plaatsen op Steemit, dan kunnen zij hier geld meer verdienen.

Hoe waardevoller/populairder deze post is, hoe meer er verdient kan worden. Je wordt dan uitbetaald in Steem. Dit zorgt ervoor dat content makers alles uit de kast halen om inkomsten te kunnen generen en hierdoor worden geplaatste content goed bekeken en geliked. Dit zorgt er uiteindelijk weer voor inkomsten uit advertenties wat Steemit draaiende houdt.

Op deze manier gaat namelijk alle beloning en waardering naar de maker van de content, dit is nu niet het geval wanneer je berichten plaatst op het media platform Reddit.

Hoe is Steem ontstaan?

Steem is de blockchain van het social media platform Steemit. Steemit Inc. heeft zijn kantoor staan in New York. Het bedrijf is opgericht door Ned Scott en Dan Larimer zij zijn ontwikkelaars van Bitschares en de cryptocurrency EOS. Op 4 juli 2016 is het platform Steemit officieel gelanceerd.

Welk doel dient de munt?

SteemitSteemit wilt dat gebruikers op een eerlijke manier beloond worden. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat geplaatste content uitgekeerd wordt in de cryptocurrency Steem. Wanneer er nu contant geplaatst wordt op platformen zoals Facebook, twitter, Intstagram en Reddit dan ziet de persoon die de content plaatst hier niets van terug.

Zo worden de gebruikers die content plaatsen eerlijk beloond. Steemit creëert zo een win win situatie, omdat gebruikers en content makers terug blijven voor de geplaatste content en het geld wat er mee verdient kan worden. Zo heeft Steemit een enorm netwerk aan gebruikers waar zij weer advertentie-inkomsten uit kunnen generen.

Monetair

Steem heeft een oneindig maximaal aanbod. Huidig zijn 256.516.483 munten in circulatie, wat ongeveer 38% is van de geschatte 676.424.359 munten die in 2050 beschikbaar zullen zijn. Steem maakt gebruik van Proof-of-Stake en er zal ieder jaar een inflatie van 0,95% zijn.

Waar kan je de munt verhandelen?

Steem is te verhandelen via de verschillende cryptocurrency handelsplatformen. Een platform is AnycoinDirect Er zijn echter nog meer platformen waar Steem direct aangekocht kan worden.

Het is ook mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in Steem.

Foto: iStock/MF3d

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws