Vitalik Buterin

Vitalik Buterin is in 1994 geboren in Rusland als zoon van een computer wetenschapper. In 2000 verhuist het gezin naar Toronto (Canada). Er zijn enkele momenten in de jeugd van Buterin die hem vormen en uiteindelijk leiden tot de oprichting van Ethereum.

Gebeurtenissen die hem vormen

Vitalik ButerinButerin speelt van 2007 tot en met 2010 World of Warcraft, een bekende online game. Op een dag besluit Blizzard (het bedrijf achter World of Warcraft) een bepaald aanvalscomponent van Vitalik’s meest geliefde personage te verwijderen. “Ik huilde mezelf in slaap en op die dag realiseerde ik welke gruweldaden gecentraliseerde services kunnen brengen. Al snel besloot ik te stoppen.”

In 2011 nam Buterin deel aan een programmeer competitie waar robots tegen elkaar vechten. Buterin won de 3e plaats. Waar anderen commando’s gaven om de robot te besturen, gaf Buterin de robot een nut-functie die de robot onafhankelijke beslissingen liet maken om de eigen doelen te optimaliseren. Buterin zegt dat dit zijn politieke geloof zal vormen in de jaren erna.

Bitcoin

Zonder vertrouwen in centrale autoriteiten ontdekt Buterin in 2011 de Bitcoin. Hij gaat blogs over Bitcoin schrijven en richt het Bitcoin Magazine op. Dit magazine wordt een groot succes. Naast het magazine programmeert Buterin voor enkele partijen. Een privacy gedreven wallet, genaamd Dark Wallet, de marktplaats Egora en Kryptokit.

Een jaar later gaat Buterin naar de Universiteit van Waterloo, maar in 2013 besluit hij te stoppen. “Ik realiseerde dat crypto projecten mij zo’n 30 uur per week aan tijd kostten, dus stopte ik.” Buterin ging de wereld rond reizen om zo verschillende crypto projecten te onderzoeken. Dit leidde uiteindelijk tot het ontstaan van Ethereum. Hij zou hier zijn leven aan toewijden.

Ethereum

Ethereum is vandaag de dag het op een na grootste crypto project ter wereld. Vitalik Buterin is slechts 24 jaar en is nog steeds de leider van dit 50 miljard grote crypto project. Zelf is Buterin goed voor een paar honderd miljoen dollar, afhankelijk van de waarde van Ethereum. Buterin heeft met Ethereum voor een revolutie gezorgd binnen de crypto-wereld en wordt daarom door velen als wonderkind beschouwd.

Bron: Blockonimi

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws