Wanchain

Wat is Wanchain?

Wanchain (WAN) is een blockchain die het mogelijk wil maken om alle blockchains met elkaar te laten communiceren. Op het moment is dit een erg gesloten gebied en zijn hier nog geen werkende mogelijkheden in. Wanchain zegt hiervoor het antwoord te hebben gevonden. Zij willen middels slimme contracten alle blockchains met elkaar in contact laten komen. Wanchain boort hiermee een nieuwe markt aan waarop cryptocurrencies via cross-chain transfers met elkaar kunnen samenwerken.

De blockchain van Wanchain heeft vier belangrijke functies die cryptomunt onderscheidt van andere munten. Namelijk interoperabiliteit, mogelijkheid tot anonieme transacties, ontwikkeling vanuit de gemeenschap, slimme contracten, lenen en uitlenen.

Hoe is Wanchain ontstaan?

Jack Lu is de founder van Wanchain en is hij zijn vorige project Factom in 2014 begonnen. Daarnaast heeft hij Wanlutech opgericht dat ervoor zorgt dat blockchaintechnologie ook voor andere industrieën gebruikt kan worden.

De ICO vond plaats op 4 oktober 2017. Tijdens de ICO heeft het team ongeveer 106 miljoen Wanchain tokens (ERC20-tokens) verkocht die later in te wisselen waren voor Wancoins. Het geld dat is opgehaald met de ICO wordt gebruikt voor: 60% research and development, 10% community development, 10% marketing, 10% infrastructuur en 10% dagelijkse taken.

Zij hebben het voor elkaar gekregen de meest gehypte ICO van de afgelopen tijd te worden en zijn er in geslaagd om binnen 10 minuten na opening van de ICO alle beschikbare tokens verkocht.

Welk doel dient de munt?

WanChainWanchain wilt met zijn blockchain verschillende blockchains laten communiceren met elkaar dit doen ze door middel van Interoperabiliteit Het belangrijkste voor Wanchain is dat een slim contract op de ene blockchain ook uitgevoerd kan worden op een andere blockchain. Zo wilt het ook de mogelijkheid bieden om anoniem transacties te versturen naar elkaar, niet alleen transacties maar ook de mogelijkheid bieden om slimme contracten anoniem uit te laten voeren.

Naast deze transacties en slimme contracten programmeren biedt het ook de mogelijkheid om verschillende cryptocurrency’s te lenen en uit te lenen met elkaar, plus dat het in de toekomst nieuwe ICO’s op het netwerk kan lanceren voor andere cryptocurrency’s. Door verschillende protocollen te ontwikkelen is het voor de community achter Wanchain mogelijk om zelf gemakkelijk deze ingewikkelde applicaties die draaien op slimme contracten voor het platform te ontwikkelen. Hierdoor zal de ontwikkeling veel sneller gaan dan wanneer alleen het team van wanchain deze applicaties kan bouwen.

Dit alles bij elkaar maakt dat Wanchain gezien kan worden als Ethereum, Ripple, Monero en Chainlink bij elkaar maar dan met de beste functionaliteiten van deze cryptocurrency’s

Monetair

Wanchain heeft een maximaal aanbod van 210.000.000 munten. Huidig zijn 106.152.493 munten in circulatie, wat ongeveer 51% van het maximum is. Al deze munten zijn verkocht in de ICO. Wat er gebeurt met de overige 49% is onduidelijk.

Waar kan je de munt verhandelen?

Wanchain is op het moment helaas niet direct te kopen op een platform via Ideal.

Het is wel mogelijk om eerst Bitcoins te kopen via bijv. LiteBit, Coinbase en Bitonic. Er zijn meerdere platforms waar Bitcoin direct aangekocht kan worden. Eenmaal in bezit van Bitcoins, dan kun je deze via een exchange zoals Binance omwisselen in Wanchain.

Foto: iStock/Rick_Jo

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws