Cash geld geeft meer zekerheid en meer geluk. De algemene trend onder financieel adviseurs is geld aan het werk zetten. Investeren, investeren, investeren. Je hebt geld nodig om geld te maken. Dit klopt voor een groot deel, maar cash geld achter de hand houden, is ook een zeer belangrijk onderdeel van een goed financieel management, zegt Brett Anderson.

Brett Anderson is een financieel adviseur met meer dan 16 jaar ervaring. Hij raadt zijn klanten steeds aan om aan 3 pijlers te werken:

  • Cash geld als stok achter de deur
  • Een mix tussen obligaties en aandelen met een tijdshorizon van 10 jaar
  • Lange termijn investeringen voor het pensioen dat gebruik maakt van samengestelde interest

Vooral over de eerste pijler krijgt Anderson veel tegenwind. Maar de klanten die hem volgen, zijn achteraf steeds tevreden over zijn aanpak. Een goede cash buffer geeft de klanten een gevoel van veiligheid terwijl ze ook nog geld hebben om gebruik te maken van opportuniteiten.

Het motto van Anderson is dan ook:

Cash geld lost problemen op en creëert opportuniteiten.

Met cash geld kan je geluk sparen

Anderson raadt de mensen ook aan om naar hun uitgavenpatroon te kijken. Kijk naar de kosten van je levensstijl en vermijd alle kosten die niet nodig zijn. Wanneer je je inkomsten kan verhogen, is dat de beste manier om meer cash geld over te houden. Iedereen zou 15% tot 20% van zijn inkomsten moeten kunnen sparen.

Eens de eerste pijler cash geld goed gevuld is, krijgen de klanten een extra gevoel van veiligheid. Ze voelen zich goed omdat ze een back-up hebben. Hierdoor gaan ze nog meer cash geld sparen. Mensen houden van dat gevoel. Geld sparen en gelukkig zijn gaan hand in hand, aldus Anderson.

De beste belegger ter wereld houdt van cash geld

En wie denkt dat een grote hoeveelheid cash geld aanhouden een conservatieve manier van investeren is, moet eens naar Warren Buffett kijken. De rijkste belegger ter wereld houdt ook steeds een grote hoeveelheid cash achter de hand. Het enige dat Buffett dan moet doen, is wachten op het juiste moment, op de juiste opportuniteit.

Cash geld is de meest efficiënte investering. Het geeft je de mogelijkheid om met je andere beleggingen meer risico’s te nemen. Wie te veel geld in de markt steekt, riskeert meer te verliezen. Cash is en blijft King.

Bron: MarketWatch