Tony Robbins morning routines

De ochtend is voor veel mensen het meest productieve moment van de dag. Bestseller auteur Tim Ferriss zegt zelfs ‘Als je de ochtend wint, win je de dag’. Een succesvolle ochtendroutine is dan ook het begin van een succesvolle dag. De ochtendroutine van self-made miljonair en succesgoeroe Tony Robbins duurt slechts 9 à 10 minuten.

Tony Robbins maakte van succes zijn succes. Hij coachte talrijke mensen (inclusief zichzelf) naar succes en rijkdom. Zijn ochtendroutine bestaat uit een soort van mediatie. Maar voor Robbins is het meer een manier om de emoties voor een succesvolle dag op de juiste plaats te krijgen.

De ochtendroutine van Tony Robbins wordt opgedeeld in 3 delen die ieder ongeveer 3 minuten duren. Iedereen kan dit toepassen. Wie geen 10 minuten heeft, heeft geen leven.

Minuut 1 tot 3

Tijdens de eerste 3 minuten denkt Robbins na over dingen waar hij dankbaar voor is. Dankbaarheid is een van de steunpilaren van succes. Wanneer je dankbaar bent, ben je niet angstig. Angst en dankbaarheid gaan niet samen.

1 van de 3 dingen waar Robbins dankbaar voor is, is iets heel eenvoudig: de wind op zijn gezicht, de wolken in de lucht, de zon die straalt, de buurman die hallo zegt, …  Dit is de ideale manier om angst en woede uit je lichaam te krijgen.

Minuut 3 tot 6

In de volgende 3 minuten richt Robbins zich tot God. Robbins is gelovig, zoals veel Amerikanen, maar voor niet gelovigen is er een evenwaardig alternatief: richt je tot je innerlijke IK. De innerlijke IK is het gevoel dat je hebt bij je eigen gedachten, je eigen relaties, je eigen financiën. Door je innerlijke IK te raadplegen kan je problemen oplossen die opgelost moeten worden.

Minuut 6 tot 9

Tijdens de laatste 3 minuten visualiseert Robbins 3 dingen die hij die dag wil realiseren. Hij ziet ze zoals ze al gerealiseerd zijn. Welke 3 dingen zijn die dag belangrijk, hoe ga je het aanpakken en wat zal het eindresultaat zijn.

Bron: CNBC