Marihuana ETF op de beurs

Marihuana aandelen zijn bijzonder populair de laatste tijd. Dan volgt er meestal ook een ETF. Op 5 april is het zover, dan zal de Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF voor de eerste keer noteren op de Toronto Stock Exchange. Het wordt een interessante ontwikkeling want veel beleggers zitten hier op te wachten.

De marihuana ETF zal op de beurs noteren met de ticker HMMJ en geeft directe toegang tot een mandje aandelen die noteren op de Noord-Amerikaanse aandelenmarkt (VS + Canada). De ETF richt zich op bedrijven die actief zijn op het gebied van medische marihuana, biotechniek en productie.

Marihuana ETF vlak voor de Dag van de Marihuanagebruikers

De ETF komt er 2 weken voor 20 april. 20 april wordt aanzien als een nationale feestdag voor marihuana in de Verenigde Staten. Geruchten zeggen dat 420 (4/20 is 4 april in Amerika), een code van de politie zou zijn voor het betrappen van marihuanagebruikers. Andere geruchten zeggen dat 420 komt uit het liedje ‘Rainy Day Woman #12 & 35” van Bob Dylan (12 x 35 = 420).

Maar de meest geloofwaardige uitleg komt van een verhaal uit 1971 waar 5 studenten afspraken om 4u20 om marihuana te roken. Deze groep werd de ‘Waldos’ genoemd omdat ze afspraken bij een muur (Wall) en ‘420’ gebruikten als codewoord voor marihuana.

Marihuana aandelen stelen de show

De marihuana industrie heeft de wind in de zeilen, vooral in Noord-Amerika. Medische marihuana is er sterk in opmars en ook het recreatief gebruik wordt steeds vaker gelegaliseerd. Canada zou zelfs het eerste G8 land kunnen worden dat recreatief gebruik op nationaal niveau legaliseert.

Medische marihuana wordt steeds meer aanzien als een echte geneesmiddel. De marihuana ETF die op 5 april op de beurs van Toronto zal noteren, concentreert zich dan ook op bedrijven die actief zijn in deze tak van de sector. ETF Managers Trust is momenteel ook bezig met de goedkeuring van een marihuana ETF. Ook deze ETF richt zich voornamelijk op medische marihuana.

Bronnen: MarketWatch + Time

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …