stock-market-investing-300x300

Er is altijd een strijd tussen partijen mensen die van mening zijn dat de aandelenmarkten overgewaardeerd zijn en partijen die dat niet vinden. In de toekomst zal deze strijd er waarschijnlijk ook altijd blijven. De vraag is echter wat de grafieken hierover te vertellen hebben. Natuurlijk zijn er genoeg indicatoren die laten zien dat de aandelenmarkten op dit moment eigenlijk een stapje terug zouden moeten doen. De vraag is echter hoeveel van deze indicatoren nou echt betrouwbaar zijn.

overgewaardeerd-niet

Op de grafiek hierboven is te zien dat de aandelen op dit moment helemaal niet overgewaardeerd zijn. We kunnen immers zien dat de S&P 500 EPS nagenoeg gelijk loopt met de S&P 500 index. Met andere woorden ondersteunen de bedrijfsresultaten de huidige rally.

Aandelen koopwaardig?

We zouden ons veel beter de vraag kunnen stellen of aandelen op dit moment wel of niet koopwaardig zijn. Uiteraard is deze vraag moeilijk te beantwoorden. De Amerikaanse centrale bank heeft de afgelopen jaren de bedrijfsresultaten ondersteund en daar zou binnenkort wel eens een verandering in kunnen komen. Wanneer we te maken krijgen met de eerste renteverhoging zouden de bedrijfsresultaten wel eens bergafwaarts kunnen gaan. Het lijkt er dus op dat op dit moment voorzichtigheid is geboden. Ontdek de kansen in de markt – Download de gratis Trading Gids