Er ligt een bijzondere week achter onze rug. Voor het eerst sinds lange tijd werden de aandelenmarkten geconfronteerd met een flinke daling. De cryptosector deed het overigens nog slechter. De Bitcoin wist zelfs even door de grens van 8.000 dollar te zakken. Tot hoe ver kan de digitale munt dalen?

Tijdens de afgelopen weken is er behoorlijk wat commotie ontstaan omtrent de digitale munten. Volgens sommige economen is de cryptosector één grote zeepbel die hoe dan ook zal knappen. Anderen zijn juist overtuigd van de revolutie die de digitale munten met zich meebrengen. De techniek achter de Bitcoin – de BlockChain- heeft volgens hen namelijk de toekomst.

Zakt de Bitcoin verder in elkaar?

Chris Kimble, van Kimble Charting, heeft de situatie bij de Bitcoin in kaart gebracht. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Bitcoin in december de grens van 20.000 dollar wist te bereiken. Op dat moment werd ook de weerstandslijn van het stijgende trendkanaal bereikt. En sindsdien heeft de beer de regie overgenomen.

Volgens Chris Kimble ligt het eerste neerwaartse doel van de Bitcoin rond de 6.300 dollar. Overigens ligt de steunlijn van het trendkanaal nog verder weg. Want die ligt rond de grens van 3.000 dollar. Op technisch gebied lijkt dit dus nog niet het ideale moment te zijn voor ‘koopjesjagers’.