agenda

Gisteren stond de agenda opnieuw overvol met belangrijke cijfers. Zo wisten de Europese macrocijfers niet de verwachtingen te verslaan alleen de Amerikaanse macrocijfers deden dat wel. Toch moesten de Amerikaanse beurzen alsnog flink inleveren. Vandaag komen er opnieuw een aantal belangrijke macrocijfers vanuit Amerika. Vooral de bouwvergunningen zullen erg belangrijk zijn. In Europa is het vandaag rustig op het gebied van cijfers.

Wat staat er vandaag in de agenda?

  • Bouwstarters Amerika 14:30 uur

De bouwstarters omvat op jaarbasis het aantal nieuwe huizen of buildings waarvan de constructie aanvat in de betreffende maand. Het geeft de sterkte weer van de Amerikaanse huizenmarkt, wat bijdraagt tot de analyse van de totale economie, omdat de huizenmarkt een sleutelfactor is in de economie. Dit cijfer wordt geschat op 0,980M (vorige maand 0,946M).

  • Bouwvergunningen Amerika 14:30 uur

De bouwvergunningen tonen het aantal door de overheid afgeleverde vergunningen voor nieuwe bouwprojecten. Bouwvergunningen zijn een sleutelindicator voor de conditie van de huizenmarkt. Het aantal bouwvergunningen wordt deze maand hoger verwacht dan vorige maand. Vorige maand hadden we nog een notering van 0,997M terwijl er deze maand op 1,010M wordt gerekend.

  • Michigan Consument Sentiment Amerika 15:55 uur

De Michigan Consument Sentiment Index meet het niveau van het consumentenvertrouwen in de economische activiteit. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is van de totale economische activiteit. Het wordt afgeleid uit een enquête onder ongeveer 500 consumenten. Hogere noteringen duiden op een groter optimisme bij de consument. Ook dit cijfer wordt beter verwacht dan vorige maand. Toen hadden we namelijk nog een notering van 84,1 terwijl er nu op 84,5 wordt gerekend. Altijd op de hoogte van het laatste Trading Nieuws?