Op Wall Street keerde de afgelopen twee weken de feestvreugde weer volledig terug. Ondanks alle geopolitieke spanningen die er in de wereld zijn, werden er op Wall Street nieuwe recordkoersen op de borden getoverd. Toch doen niet alle aandelen mee aan dit ‘beursfeestje’.

Het aandeel Amazon heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat krediet weten op te bouwen onder de beleggers. Als gevolg van de gigantische koersrendementen die er werden behaald raakten steeds meer beleggers geïnteresseerd in een belegging in het internetaandeel. Toch is die hosannasfeer de afgelopen weken iets gaan liggen.

Zet Amazon een top neer?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is te zien dat het voor de Amazon-beleggers niet te hopen is dat de teleurstellende prestatie van de afgelopen tijd de komende weken voortgezet zal worden. Amazon is namelijk bezig met het vormen van een zeer betrouwbaar toppatroon die binnen de technische wereld bekend staat als een hoofd-en-schouderpatroon.

Een dergelijk patroon ontstaat vaak op het moment dat een aandeel een belangrijke top weet neer te zetten. Daarnaast bewegen we op dit moment ook dicht bij de steunlijn die sinds het begin van 2016 al actief is. Mocht deze steunlijn breken dan wordt het hoofd-en-schouderpatroon bevestigd.

De veiligheidsriemen goed aantrekken dus!