Niet voor alle aandelen is dit beursjaar tot nu toe een feestje geweest. De Amerikaanse industriereus General Electric staat namelijk het hele jaar al onder druk en de afgelopen weken zijn we zelfs geconfronteerd met een gigantische prijsval. Is dit het moment om dit aandeel terug in de portefeuille te nemen?

General Electric stond de afgelopen weken in de negatieve schijnwerpers. Dit had alles te maken met het feit dat het beursgenoteerde bedrijf flink waarde moest inleveren. Deze daling werd hoofdzakelijk veroorzaakt door de noodgedwongen afstoting van diverse grote onderdelen en de verlaging van het dividend. Deze dividendverlaging was bijzonder te noemen, want slechts twee keer eerder verlaagde het bedrijf zijn dividend.

Is General Electric koopwaardig geworden?

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, is het aandeel General Electric op een bijzonder belangrijk punt aangekomen. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat we op dit moment niet ver meer verwijderd zijn van de steunlijn die al sinds de jaren ‘70 actief is. Daarnaast beweegt de RSI-indicator rond een niveau die we voor het laatst rond het jaar 2009 hebben gezien. Destijds wist de industriereus nog een stevige bodem neer te zetten.

Voor de ‘traders’ onder ons kan dit wellicht het ideale moment zijn om dit afgestrafte aandeel terug in de portefeuille te stoppen. Toch blijft voorzichtigheid geboden, want een vallend mes is nooit makkelijk op te vangen.