huawai-china

De smartphone is inmiddels al niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Elke dag kijken we wel meerdere keren op ons mobieltje om diverse redenen. Het is duidelijk dat de smartphone ons leven heeft veranderd. Het is op dit moment mogelijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op bijna elke locatie. De twee grootste smartphone merken zijn zonder twijfel Samsung en Apple. Beide merken zijn volop met elkaar in de strijd om de beste in deze markt te worden. Echter, de concurrentie lijkt de afgelopen jaren alleen maar verder te zijn toegenomen. Inmiddels zijn er namelijk ook een aantal Chinese smartphone merken in opkomst. In het verleden hielden deze Chinese merken zich voornamelijk bezig met het maken van onderdelen voor de grote smartphone merken. Echter, een aantal van deze Chinese merken zijn ook begonnen met het zelf op de markt brengen van smartphones.

De Chinese smartphone merken groeien

Het meest bekendste Chinese smartphone merk is waarschijnlijk Huawei. De verwachtingen voor dit Chinese bedrijf waren de afgelopen maanden hooggespannen en deze verwachtingen zijn meer dan waargemaakt.

chinese-smartphones

Op de grafiek hierboven is te zien dat Huawei dit jaar flink in verkopen is gestegen. De verkopen zijn bijna verdubbeld. Ook een ander nieuw Chinees smartphone bedrijf is flink in opkomst. De naam van dit bedrijf is Xiaomi. Ook dit bedrijf is in vergelijking met vorig jaar flink in waarde gestegen. Het lijkt er dus op dat er de komende jaren nog veel te gebeuren staat in deze sector. Ontdek de beste aandelen – Download de gratis Trading Gids