800px-Cisco_logo_svg Het Amerikaanse aandeel Cisco brak onlangs uit het negatieve trendkanaal. Vervolgens zagen we een bekende opleving richting de oude weerstand, en die weerstand werd inderdaad vervolgens steun. Een flinke groene candle volgde zelfs op deze test. Maar we kunnen zien dat de opvolgende weekcandles negatief zijn geweest. En daardoor lijkt het ideale koopmoment te zijn vervallen. Toch zien we nog geen duidelijk verkoopmoment. De positieve uitbraak kan alleen worden gezien als een valse uitbraak als we weer terug in het oude trendkanaal komen. We zien nog steeds dat de koers boven de 200MA beweegt en daardoor blijven we nog steeds positief. Deze ontwikkelingen geven wel mooie kansen voor de komende weken.

Cisco dicht bij het laatste steunpunt

Cisco Cisco is namelijk dicht bij het laatste steunpunt beland. Het mooiste van dit steunpunt is dat het in samenspraak loopt met de 200MA lijn. Beide steunpunten zijn namelijk zo goed als gelijk. Dat is de reden dat een positieve opleving vanaf dat punt het meest logische scenario lijkt te zijn. Vanaf dat moment zou er dus opnieuw een mooi koopmoment kunnen zijn. Mocht de koers echter de steun negatief breken, dan komen we direct onder de MA200 lijn terecht en weer direct terug in het oude negatieve trendkanaal. Bij deze actie gebeurt er dus het volgende:

  • De 200MA lijn verandert van positief naar negatief
  • De steunlijn wordt gebroken
  • De eerdere positieve uitbraak kunnen we dan officieel zien als een valse uitbraak

Al deze signalen geven ons dan een geweldige kans om dit Amerikaanse aandeel te shorten. We verwachten dan dus een verdere daling in de koers. Mocht het zo ver zijn dan kunnen beleggers ook eerst opnieuw wachten op een opleving richting de steunlijn om te kijken of deze lijn vervolgens verandert in weerstand. Als we nog even een blik werpen op de indicatoren dan zien we dat de Stochastic een negatief beeld laat zien, maar wel richting de OVERSOLD zone. Waardoor een eventuele opleving goed mogelijk kan zijn. De RSI is duidelijk negatief en heeft nog genoeg ruimte voor een verdere daling. Op de hoogte blijven van onze TRADES? Abonneer op het Trading Rapport