fed

In oktober koos de Amerikaanse centrale bank er voor om het volledige stimuleringsbeleid af te bouwen. Sindsdien is het er niet rustiger om geworden. De geruchten doen de ronde dat de FED binnenkort wel eens de rente zou kunnen gaan verhogen. Uiteraard zullen de beleggers niet blij zijn wanneer de Amerikaanse centrale bank er daadwerkelijk binnenkort voor kiest om de rente te verhogen. De beleggers gaan er nog steeds vanuit dat de FED pas later in de toekomst de rente zal gaan verhogen. Met andere woorden durven we haast niet rekening te houden met het scenario van een vroegtijdige renteverhoging.

De FED maakt een eind aan deze trend

De FED heeft door haar recente FOMC rapport een einde gemaakt aan een trend die al sinds 2009 intact was. Wij zullen u niet langer in spanning houden en zullen u direct de grafiek tonen.

Fed-trend-einde

Op de grafiek hierboven is te zien dat de afgelopen maanden de woorden die in het FOMC rapport stonden stegen. Tegelijkertijd steeg de Fed balance sheet ook mee. Het recente FOMC rapport heeft echter een eind gemaakt aan deze trend. In dit laatste rapport stonden heel weinig woorden en dit had uiteraard te maken met het afbouwen van het stimuleringsbeleid. De Amerikaanse centrale bank blijft mysterieus doen en dat mogen we best in de gaten houden. Wilt u een belegger worden? Gebruik onze tips – Download de gratis Trading Almanak