france

De afgelopen maanden zijn de aandelenmarkten in een rap tempo gestegen. Het afgelopen jaar was daarbij natuurlijk het hoogtepunt. Onder de toevoer van de miljarden dollars van de centrale bank van Amerika stegen de beurskoersen omhoog. Het huidige beursklimaat is echter geheel anders. We zien dat de Amerikaanse centrale bank noodgedwongen het stimuleringsbeleid aan het afbouwen is. De Amerikaanse economie is de afgelopen maanden duidelijk verbeterd. In Europa is de situatie echter op dit moment geheel anders. Terwijl de Amerikaanse economie aan de betere hand is, heeft Europa nog steeds te maken met economische problemen. De werkloosheid is bijvoorbeeld nog steeds torenhoog. De recente renteverlaging heeft er echter voor gezorgd dat de kans op deflatie verkleind is.

Franse beurs doet afstand van de steunlijn

De Europese beurzen presteren de laatste weken ook minder goed dan de Amerikaanse beurzen. De Franse beurs is een van de Europese beurzen die duidelijk problemen heeft om de stijgende trend een vervolg te geven.

EU-grafieken

Op de grafiek hierboven is te zien dat de Franse beurs de steunlijn heeft gebroken. Door deze breuk ziet het technisch beeld van de Franse beurs er een stuk slechter uit. Ook kunnen we zien dat de Engelse en de Duitse beurzen het ook erg lastig hebben. Het lijkt er op dat we in een spannende tijd zijn beland. Dit jaar hebben we al meerdere nieuwe recordkoersen gehad, maar de neerwaartse druk is de afgelopen weken groter geworden. De steunlijnen zullen goed in de gaten gehouden moeten worden. Wilt u een belegger worden? Gebruik onze tips – Download de gratis Trading Gids