Amazon liet afgelopen maand een bijzondere beweging zien. Lang leek het er namelijk op dat Amazon met een flinke plus de maand juli zou gaan eindigen, maar op het laatst ging dit nog compleet mis. Alle winst van de maand werd ingeleverd en als gevolg daarvan ontstond er een zogenoemd ‘Bearish reversal’.

Chris Kimble, van Kimble Charting, besteedde onlangs veel aandacht aan de opmerkelijke beweging bij Amazon. Volgens Kimble kan de beweging bij Amazon een voorbode zijn voor wat er met de wereldwijde aandelenmarkten gaat gebeuren. En afgelopen week werd daar al een voorproefje op genomen.

Amazon botst tegen een flinke weerstand aan

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is de ernst van de situatie bij Amazon in beeld gebracht. De Fibonacci is gemeten vanaf het dieptepunt van 2001 tot en met het hoogtepunt van 2013. En de afgelopen maand werd het niveau van 261,8% bereikt. Volgens de wetten van Fibonacci betekent dat een behoorlijke weerstand. En vooralsnog weet die weerstand goed stand te houden.

Juist omdat Amazon de afgelopen jaren vooruit liep op het beursfeestje, is het angstaanjagend om te zien dat juist dit aandeel de afgelopen weken een pas op de plaats heeft moeten maken. Voor de aandelenmarkten is het te hopen dat de Amazon-stieren zich snel weer weten te herpakken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)