gold4

Recent lieten wij u de grafiek van de goudmijnaandelen ETF zien. Deze grafiek was aangekomen bij de weerstandslijn en in het verleden hadden we vanaf dat punt telkens een daling gezien. Ook hebben wij in onze analyse vermeld dat we te maken hadden met een omgekeerd hoofd en schouder patroon die op het punt stond om uit te breken. We zijn nu een aantal weken verder en de uitbraak heeft inderdaad plaatsgevonden. De weerstandslijn is gebroken en daardoor lijkt de trend compleet te draaien. Het sentiment was al recent gedraaid van ‘negatief’ naar ‘positief’, maar de grafiek doet dat nu ook. De goudkoorts is de afgelopen weken weer volledig terug bij de meeste beleggers. We zien niet voor niets dat de goudprijs al een aantal weken achter elkaar uitstekend presteert. Een tijdelijke pull-back lijkt aanstaande te zijn, maar daarna lijken we opnieuw richting de weerstandslijn rond koers 1400 te kunnen.

Goudmijnaandelen lopen voor op het feestje

GDX

Bij de goudmijnaandelen ziet het er echter op het huidige moment er al erg positief uit. Natuurlijk hebben de goudmijnaandelen een stijgende goudprijs nodig om zelf ook te stijgen, maar de grafiek laat zien dat het sentiment erg positief is.

>>> Ontdek de kansen in de goudmarkt – Download de gratis Trading Gids <<<

Als we namelijk kijken naar de MA-lijnen dan zien we dat beide lijnen al gekruist zijn. Op het huidige moment bewegen we boven beide MA-lijnen. We kunnen dus rekenen op steun bij beide MA-lijnen. Ook de RSI indicator laat zien dat we de komende tijd kunnen rekenen op een verdere stijging. De ETF is overtuigend uitgebroken boven de 50-lijn en lijkt op weg te zijn naar hogere koersen. Op dit moment ziet de toekomst van de goudmijnaandelen er dus goed uit.