Er zijn op dit moment maar weinig beleggers te vinden die durven in te spelen op dalende beurskoersen. Natuurlijk is dit niet verwonderlijk te noemen, want de aandelenmarkten hebben dit jaar geen krimp gegeven. Toch is het huidige optimisme wel bijzonder gevaarlijk.

Jack Damn deelde onlangs via StockCharts de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat ruim 76% van de aandelen binnen de S&P 500 index op dit moment boven hun 200-daagsgemiddelde bewegen. Tijdens de afgelopen jaren hebben we meerdere keren een dergelijke stand gezien, maar telkens werden we kort daarna wel geconfronteerd met een correctie.

Huidige optimisme kan resulteren in een serieuze prijsval

Tijdens de meest recente keer bedroeg deze correctie slechts 3%. Maar, in het jaar 2015 werden we bijvoorbeeld door middel van deze indicator al vroegtijdig gewaarschuwd voor het gevaar dat er aan zat te komen. Destijds werden we tijdens de zomermaanden geconfronteerd met een flinke prijsval en uiteindelijk was dit opnieuw tijdens de eerste maand van 2016 het geval.

Wat dat betreft is het dus juist nu verstandig om niet overenthousiast te raken. Gezien het verleden is dit namelijk niet het ideale moment om in te stappen. Al blijft de markt op zekere hoogte natuurlijk onvoorspelbaar.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)