De aandelenmarkten zijn de afgelopen jaren flink in waarde gestegen. Door deze prestatie is er in de media een beeld ontstaan dat alle beleggers de afgelopen jaren flink hebben weten te profiteren. Toch zullen de meeste goudbeleggers niet vrolijk terugkijken op de afgelopen jaren. Het beeld binnen de goudsector ziet er namelijk compleet anders uit.

In de periode tussen het jaar 2000 en het jaar 2011 wist de goudprijs bijzonder goede zaken te doen. Toch ziet dat beeld er op dit moment geheel anders uit. Sinds de top van het jaar 2011 heeft de goudprijs tientallen procenten aan waarde moeten inleveren. Het kleine broertje van goud – zilver – heeft nog hardere klappen moeten incasseren.

Goudbeleggers moeten de afgelopen jaren doen vergeten

Dat er sprake is van grote verschillen tussen de aandelenmarkten en de goudsector, is op de bovenstaande grafiek van Kimble Charting in beeld gebracht. Ten opzichte van 7 jaar geleden is de S&P 500 index met 129% in waarde gestegen. De goudprijs moet het over diezelfde periode gemeten doen met een winst van 2,3%.

Volgens sommige analisten maakt deze grafiek ook duidelijk dat de goudsector op dit moment ten opzichte van veel andere aandelen zwaar ondergewaardeerd is. De goudprijs heeft de afgelopen jaren niet meegedaan aan het beursfeestje en wat dat betreft beschikt de goudsector nog over voldoende potentieel.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!