Het zal voor de meeste beleggers geen verrassing zijn dat er een grote correlatie is tussen de euro en de goudprijs. Met name tijdens de afgelopen jaren liepen beide financiële instrumenten bijna synchroon aan elkaar. Ze zouden elkaar de komende tijd een grote dienst kunnen gaan bewijzen.

Binnen de technische wereld zijn er tal van mogelijkheden om de situatie van een bepaald financieel product in kaart te brengen. Hoofdzakelijk wordt er gebruik gemaakt van ‘candlesticks’. Chris Kimble, van Kimble Charting, geeft echter de voorkeur aan een traditionele lijngrafiek. En – in tegenstelling tot de candlestick-grafiek – is de goudprijs op basis van de lijngrafiek nog niet uitgebroken.

Gaan de euro en goud beide binnenkort uitbreken?

Op de bovenstaande illustratie, afkomstig van Kimble Charting, is zowel de grafiek van de euro als die van de goudprijs in beeld gebracht. En op basis van de lijngrafiek is te zien dat de euro en de goudprijs beide bij een belangrijke weerstandslijn zijn aangekomen. Gezien de correlatie van de afgelopen jaren is het niet verwonderlijk dat ze allebei op een cruciaal punt zijn aangekomen.

Chris Kimble laat weten dat de beleggers juist nu beide grafieken goed in de gaten moeten houden. Op het moment dat zowel de euro als de goudprijs opwaarts uitbreekt, is er sprake van een trenddraai. En dat zou voor het eerst zijn in meer dan 7 jaar tijd!

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER