Voor de oliebeleggers is het tot nu toe nog niet bepaald een gemakkelijk beursjaar geweest. Aan het begin van dit jaar hadden we te maken met een hoge olieprijs, maar de afgelopen maanden hebben de beren weer duidelijk de touwtjes in handen genomen. Toch vond er de afgelopen week een belangrijke uitbraak plaats die niet onopgemerkt mag blijven.

Aan het einde van juni wist de olieprijs een stevige bodem neer te zetten. En dat was juist op het moment dat de speculaties over een verdere prijsdaling flink toenamen. Op dit moment beweegt de prijs van ruwe olie weer rond de 50 dollar en dat is voor heel wat energiebedrijven goed nieuws. De lage olieprijs heeft immers de afgelopen jaren gezorgd voor behoorlijk wat faillissementen.

Is dit het moment om te beleggen in olie?

Op de bovenstaande Tweet is te zien dat de olieprijs (ruwe olie) de afgelopen week het dalende trendkanaal wist te verlaten. Deze dalende trend was sinds het begin van dit jaar al intact en wat dat betreft mogen we dus spreken van een behoorlijke ‘technische verbetering’.

Voor de energiesector is dit behoorlijk goed nieuws. De afgelopen maanden zijn de meeste energieaandelen immers nog harder afgestraft dan de olieprijs zelf. Wellicht is dit het juiste moment om de wonden te likken en opnieuw het vizier te richten op de energiesector.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>