Er zijn maar weinig beleggers onder ons die de correctie van de afgelopen handelsdagen hadden zien aankomen. Met name de sterkte van deze correctie is bijzonder te noemen. Ruim een jaar lang was de stier oppermachtig, maar die tijd lijkt definitief achter de rug te liggen. De FAANG-aandelen probeerden ons vorige week al te waarschuwen.

Tijdens de afgelopen beursjaren is de term ‘FAANG’ ontstaan. Deze term staat voor de aandelen Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google. Al deze aandelen wisten tijdens de afgelopen jaren uitzonderlijk goede zaken te doen op de beursvloer. Toch wisten deze aandelen vorige week de weerstandslijn te bereiken en sinds dat moment is de trenddraai in gang gezet.

FAANG-aandelen probeerden ons te waarschuwen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de vijf technologie-aandelen het vorige week al bijzonder lastig hadden toen de bovenkant van het stijgende trendkanaal bereikt werd. Met name smartphonegigant Apple draaide al vroegtijdig van richting.

Deze grafiek maakt duidelijk dat het ontzettend belangrijk is om nooit de realiteit uit het oog te verliezen. Veel beleggers hebben zich de afgelopen maanden oppermachtig gevoeld door de onuitputtelijke rally. Dit jaar kan het daarentegen een jaar worden vol met uitdagingen.