We mogen wel zeggen dat er de afgelopen jaren sprake is geweest van een revolutie binnen de retailsector. De traditionele warenhuizen hebben te maken gekregen met de webshops. En de laatst genoemde groep heeft deze strijd duidelijk gewonnen. Steeds meer consumenten verrichten op dit moment hun aankopen op het web en dat heeft geleid tot heel wat faillissementen binnen de retailsector.

Ook op de beursvloer heeft de retailsector het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Als gevolg van de bedreigingen van de webwinkels weet de retailsector het sinds het jaar 2014 al structureel minder goed te doen dan de S&P 500 index. Het is daarom ook niet vreemd te noemen dat steeds meer beleggers niet meer omkijken naar deze retailsector. Toch is het verstandig om dat vanaf nu wel weer te gaan doen.

Grafiek voorspelt prijsherstel bij de retailsector

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, is te zien dat de retailsector op deze grafiek is afgezet tegenover de S&P 500 index. Hier is ook duidelijk te zien dat de S&P 500 index de afgelopen jaren een beduidend betere prestatie heeft afgeleverd. Toch wist de retailsector onlangs uit te breken uit een neerwaarts trendkanaal. Ook het momentum wist op dat moment het ‘oversold’ niveau aan te tikken.

Volgens Chris Kimble moeten we gezien deze grafiek rekening houden met een ‘comeback’ van de retailsector. De technische grafiek stuurt in ieder geval aan op een prijsherstel.