De telecomsector heeft, in tegenstelling tot andere sectoren, een aantal zware maanden achter de rug liggen. Diverse telecomaandelen zijn de afgelopen tijd hard afgestraft en dat heeft voornamelijk te maken met de dalende winstmarge in deze branche. Voor traders kan dit echter het ideale moment zijn om in deze zwaar afgestrafte sector te investeren.

Traders zijn eigenlijk onder te verdelen in twee verschillende kampen. Enerzijds hebben we de traders die de methode van technische analyse aanhangen en anderzijds zijn er de traders die steunen op fundamentele kengetallen. Voor de eerstgenoemde groep is dit sowieso een moment van aandacht.

Traders zullen geïnteresseerd zijn in de telecomsector

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is een van de bekendste telecom-ETF’s in beeld gebracht. Op basis van de technische analyse zijn we op een interessant punt aangekomen. Deze ETF beweegt namelijk rond haar steunlijn die al sinds het begin van de Bull Market (2009) intact is.

Dit is niet het enige. Daarnaast hebben we ook te maken met een RSI-indicator die rond koers 30 beweegt. Een dergelijke notering impliceert dat er sprake is van een ‘oververkochte’ situatie en voor sommige traders is dat hét moment om toe te slaan.

Is dit het moment om de telecomsector weer serieus te nemen?