Veel Mexicanen leefden in november tussen hoop en vrees toen de Amerikaanse verkiezingsuitslag naar buiten kwam. Al snel werd duidelijk dat het niet Clinton werd, maar de grote ‘underdog’ Donald Trump. Juist door zijn verkiezingsbeloftes raakten veel Mexicanen destijds in paniek.

Inmiddels is Trump al vier maanden de president van de Verenigde Staten en vooralsnog hebben de Mexicanen weinig last van hem gehad. De gedoemde muur is er voorlopig nog niet en het is nog maar de vraag of Trump het daadwerkelijk voor elkaar gaat krijgen om de Mexicanen te stoppen om binnen de Amerikaanse landsgrenzen te komen. Daarnaast zijn veel Amerikaanse fabrieken afhankelijk van de goedkope arbeid van de Mexicanen.

Mexicaanse beurs is een van de best presterende indices

mexicaanse-beurs-trump

Opmerkelijk genoeg weet de Mexicaanse beurs sinds het aantreden van Trump erg goede zaken te doen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Charlie Bilello, is te zien dat de Mexicaanse beurs sinds dat moment met meer dan 25% in waarde is gestegen. De S&P 500 index wist gedurende diezelfde periode meer dan 6% aan terrein te winnen.

Het is dus duidelijk dat de Mexicaanse beleggers zich voorlopig weinig aantrekken van Trump. Trump heeft op dit moment de handen vol aan de vele schandalen die rondom hem afgespeeld worden. De muur tussen Mexico en de VS lijkt daarmee op de lange baan geschoven te zijn.