Als wij naar de grafieken kijken voor olie- en energieaandelen, worden we eigenlijk steeds positiever. Zo hebben we gisteren nog eens verschillende grafieken overlopen, en er is toch heel wat moois om vandaag met u te delen.

Een van de grootste ETFs in de sector, is de XOP (de olie- en gas ETF).

sc

Op de tienjaarsgrafiek zien we een plaatje dat de moeite waard is om even bij stil te staan. In 2007 tot 2009 werd bij de XOP een falling wedge gevormd, die  uiteindelijk opwaarts werd doorbroken. Dat zorgde in de eerste instantie voor een mooi herstel, wat consolidatie en daarna een razende rally omhoog.

Schrijf je hier GRATIS in op de Nieuwsbrief van Slim Beleggen Trading

Vandaag de dag, zien we ook weer een falling wedge, die is uitgebroken en nu consolideert. We zien hier dus een vergelijkbaar scenario met 2008. En laat dat u net een van de kernpunten van technische analyse zijn: beursschommelingen vinden plaats in bepaalde patronen.

En wat we daarnaast zo bijzonder vinden…

Als we kijken naar kwalitatieve namen in de sector, zoals Exxon of Chevron, zien we bodempatronen.

Hieronder de chart van Chevron:

sc-1

Dit is de weekgrafiek. En wat hier opvalt: sinds januari 2016, is er nooit meer een lagere bodem geplaatst. Dips zijn door beleggers altijd gebruikt om posities bij te kopen. Dat zien wij als een positief gegeven en eentje die bijdraagt aan onze positieve visie voor grondstoffen en energie-aandelen.

Aan het begin van een herstelrally, zien we namelijk altijd dat kwalitatieve namen als eerst worden gekocht.

En als we op dagbasis kijken, zien we ook veel kwalitatieve namen die sinds maart dit jaar, eigenlijk al stilletjes omhoog bewegen, terwijl de rest van de sector nog zware klappen krijgt. Divergentie van kwaliteitsaandelen.

Dat is iets dat je ziet, tijdens een bodemproces!

In het TA Rapport van deze week, zullen we hier dan ook uitgebreid bij stilstaan.

Want er valt bijzonder veel interessants te vertellen over deze sector, en het is in onze optiek een van de meest kansrijke trades met een looptijd van een paar maanden.

Volg de analyses van Trading op de voet via de gratis nieuwsbrief: Schrijf je HIER in