bear

De afgelopen weken hebben de aandelenmarkten flink waarde moeten inleveren. Vooral de Europese aandelenmarkten moesten terrein inleveren, met in het bijzonder de Duitse index. We zijn op dit moment weer in een nieuwe maand beland. Deze maand staat echter niet zo goed aangeschreven. Sterker nog; we moeten gaan oppassen voor een flinke daling.

slechte maanden op komst

Op de grafiek hierboven is namelijk te zien dat de maand augustus en september gemiddeld een van de slechtste maanden zijn. Dit onderzoek is gedaan vanaf het jaar 1990. Pas vanaf de maand oktober zou het dus weer interessant zijn om aandelen te kopen. Natuurlijk is dit slechts een resultaat over het verleden, maar het geeft wel duidelijk aan dat we moeten oppassen. De maand juli heeft echter ook niet kunnen brengen dan wat er van verwacht werd. We zullen dus de komende weken vooral de grafieken goed in de gaten moeten houden.

Aandelenmarkten hebben het moeilijk

De Europese en de Amerikaanse beurzen beginnen te rammelen en dat is nooit een goed teken. Aan de andere kant geeft dit ook juist kansen voor de beleggers die hier goed mee kunnen omgaan. Wij raden u daarom ook aan om vooral rustig te blijven. Het belangrijkste is om goed naar de grafieken te blijven kijken. Zolang de lange termijn steunpunten nog intact zijn, krijgt u via deze dalingen alleen maar kansen geboden. Echter, wanneer deze steunpunten wel breken moet u snel zijn. Op dat moment zou het wel eens erg snel kunnen gaan. Wilt u een belegger worden? Gebruik onze tips – Download de gratis Trading Almanak