De traders onder ons zullen met veel plezier terugkijken op de afgelopen twee beursweken. Tijdens die twee beursweken kregen we immers voor het eerst sinds lange tijd weer te maken met de nodige beweeglijkheid. En de gestegen volatiliteit was het gevolg van een aantal flinke berentikken die werden uitgedeeld. Voor de Amerikaanse small caps hadden deze berentikken een behoorlijk vervelend bijeffect.

De Russell 2000 index wordt gevormd door 2000 Amerikaanse small caps aandelen. En volgens de kenners loopt deze index veelal vooruit op de andere Amerikaanse indices. Mocht dat deze keer opnieuw het geval zijn, dan ziet de toekomst voor de andere Amerikaanse indices er niet bepaald rooskleurig uit. De stijgende trend bij de Russell 2000 index kwam immers afgelopen week ten einde.

Amerikaanse small caps hebben het moeilijk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Russell 2000 index de afgelopen week definitief onder de steunlijn is gebroken. Deze steunlijn was al sinds het begin van
2016 actief en hield diverse malen stand toen de markten ook onder druk stonden. Deze keer was de druk klaarblijkelijk te groot.

Traders zullen smullen bij het zien van de grafiek, want juist een dalende trend kenmerkt zich door grote beweeglijkheid. De beleggers die er echter overtuigd van waren dat de stijgende trend nog jaren zou voortduren, mogen de nodige voorzorgsmaatregelen gaan nemen.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)